Fish

Sunday, 20 April 2014

Koleksi serama warna berbeza (Seramas collections with different colours)

Hitam (Serigala Ganas)
Black (Serigala Ganas)

Putih (Terminator Malaya)
White (Terminator Malaya)

Kubing (Ghost Rider)
Brown (Ghost Rider)

Masih cuba membuat kajian sendiri dan juga mencari serama yang berbeza warna tapi mempunyai cutting yang serupa...
Still doing my own research and also searching for seramas with different colours but got the same body posture..

Friday, 11 April 2014

Bon besar di Kelantan anjuran Kementerian Pelancongan Malaysia dan KASK 01.05.2014 (Big serama contest at Kelantan sponsered by Malaysian Ministry of Tourism and KASK 01.05.2014 )

Hadiah lumayan.... Selamat datang ke Pesta Unggas Antarabangsa Kelantan 2014.. Jom pakat datang... 
(Huge rewards... Welcome to Kelantan International Birds Festival 2014... Have a nice day..)

Tuesday, 8 April 2014

Predator Malaya - Dewasa (Predator Malaya - Adult)

Pembaka sepenuh masa
Full time using for breeding purpose

Masih lagi bergaya dan tak terjun meja..
Still got a style and stay on the table consistently 

Nak tengok apa akan jadi pada generasi seterusnya...
I want to find out what will happen to his next generation..

Monday, 7 April 2014

Lawan dada (Chest fight)

Dadaku lagi seksi
My chest sexier than yours

Dadaku lagi besar
My chest bigger than yours

Jangan gaduh la wei... Migrain kapala pakcik.. Huhu
Please stop fighting... You makes my head got migrain.. Huhu 

Sunday, 6 April 2014

Anak B yang belum diasingkan lagi ( Chickens that still not separated yet)

Macam-macam ada..
Many types and colours..

Kebanyakannya betina
Majority are females

Ini dia tiga hero yang ada dalam kumpulan kat gambar atas tu.. belum asing lagi..
This are three males among the group of chickens shown in the picture above.. Not separated yet..

Saturday, 5 April 2014

Bandingkan serama jantan ini.. (Compare this cockerels)

Jantan 1
Cockerel 1

Jantan 2
Cockerel 2

Jantan 3
Cockerel 3

Mana agaknya yang boleh jadi cun di masa hadapan??? Sila beri komen anda..
Which one will be a nice rooster in the future??? Please leave your comments..

Tuesday, 1 April 2014

Balung 7 bilah warna kuning bersih (7 strips comb and clear yellow colour)

Balung dah diupgrade dari balung besar, sendeng dan kurang bilahnya kepada balung lebih kecil, tegak dan banyak bilah.
The comb was upgraded from big, sloping and not much strips to a smaller, straight and more strips.

Warna juga dah diupgrade dari kuning cemar ke kuning bersih.
The colour also was upgraded from a dirty yellow to a clean yellow.

Cutting tak berapa menjadi dan kena upgrade lagi di lain kali..
The body posture not really nice and should be upgrade for the next time..

Monday, 31 March 2014

Bon besar di Alor Star Kedah 05.04.2014 (Big serama contest at Alor Star Kedah 05.04.2014)

Siapkan serama anda... datanglah beramai-ramai ke Negeri yang banyak melahirkan serama yang hebat-hebat ini.... Jom kasi gempaq broo... 

Bon Besar di Kota Bharu 1 Mei 2014 (Big serama contest at Kota Bharu 1 Mei 2014)

Baru dapat info ni saja.. Nak tahu lebih lanjut call penganjur yang ada no. phone dia kat poster ni.

Sunday, 30 March 2014

Sasaran pertama sudah dicapai (The first target was achieved)

Sudah pasti ini adalah sepasang anak serama warna rinting mas anak kepada Terminator..
Confirm this is a pair of golden tricolour chickens the Terminator's offspring.. 


Sekurang-kurangnya target pertama dah dicapai dari segi warna walaupun body belunjur macam sampan... huhuu
Even the body posture was not very impressive at least my first target to get the colour that I want was succeed....huhuu

R n D akan diteruskan untuk menghasilkan anak-anak serama warna rinting mas dan juga ada cutting yang cun.. semoga berjaya.. Aminn.
R n D is carried on to produce the chickens with the colour that I want and also got the nice body posture... hopefully it will be succeeds.. Ameen.

Friday, 28 March 2014

Serigala Ganas - remaja ( Serigala Ganas - teenagers)

Tarik
Pulling

Angkat
Lifting

Lonjak
Leaping

Gaya belum mantap.. banyak yang perlu diperbaiki lagi.
Not really perform.. still need more training..